محقق ایرانی دانشگاه میشیگان دستگاهی ساخته است که از انرژی ضربان قلب برای تولید برق مورد نیاز دستگاه ضربان ساز (پیس میکر) استفاده کند.

 دکتر امین کرمی مجری این طرح می گوید: در حال حاضر بیمارانی که دستگاه ضربان ساز در سینه خود دارند باید هر از چند گاهی برای تعویض باتری دستگاه تحت عمل جراحی قرار بگیرند.آزمایش ها حاکی از آن است، این دستگاه می تواند 10 برابر بیشتر از توان مورد نیاز انرژی تولید کند.بنیاد قلب انگلیس می گوید برای تایید امنیت این شیوه بر روی بیماران باید آزمایش های بالینی انجام شود.مواد پیزوالکتریک وقتی اندازه شان تغییر می کند شارژ الکتریکی تولید می کنند. از این مواد در میکروفون ها برای تبدیل لرزش به سیگنال الکتریکی استفاده می شود.اکنون محققان دانشگاه میشیگان به سرپرستی دکتر کرمی در تلاش برای استفاده از حرکت قلب به عنوان منبعی برای تولید برق هستند.

آنها در آزمایشی که برای شبیه سازی گستره ضربان قلب طراحی شده بود برق کافی برای به کار انداختن ضربان ساز تولید کردند. طراحان این دستگاه اکنون می خواهند این وسیله جدید را در قلب واقعی آزمایش کرده و آن را در ضربان سازهای تجاری موجود در بازار قرار دهند.دکتر امین کرمی در انجمن قلب آمریکا گفت: باتری های دستگاه ضربان ساز باید هر هفت سال یکبار تعویض شوند.وی افزود: بسیاری از بیمارانی که از این دستگاه ها استفاده می کنند کودک هستند و باید سالیان سال با این دستگاه زندگی کنند. اما اگر چنین فناوری در سینه آنها قرار گیرد دیگر نیازی به انجام چنین عمل های جراحی زیادی نیست.





تاريخ : دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |